SIEM.NL Tf 015-2618000 email: info@siem.nl

SAMEN 120 JAAR WINDSURFERVARING!

WINDSURFERVARING

WINDSURFERVARING – Toen het windsurfen uitkwam waren zij er als de kippen bij. Arjan (eigenaar van Siem de Jong Funsports), Mary en Louis (beiden werknemer bij Siem de Jong Funsports) hebben alle drie al (minimaal) 40 jaar ervaring in de mooiste sport die zij kunnen bedenken, windsurfen! Als piepjonge kids stonden zij al op het water en ze zijn niet van plan hier ooit nog van af te stappen.

ARJAN (49) ‘Windsurfen, de mooiste sport die er is.’
Begon op 7-jarige leeftijd op een Windglider Ranger. Het eerste kinderboard wat er toen bestond.

Vaart nu:
Board – Simmer Style Quantum 85/105, Naish Hover Foil 122
Zeilen – Simmer Style Apex, favo maat 5.3

Ervaring:
Naarste windsurfervaring – Ik was een jaar of 17 toen ik in ‘s Gravenzande met W-NW wind door een 4-meter hoge golf gepakt werd en tegen de zeebodem aan gesmeten werd. Ik kwam in een wasmachine terecht en voor m’n gevoel leek dat uren te duren!
Mooiste windsurfervaring – Dat ik heb gesurft op Strandpark Hookipa!

Waarom na 40 jaar nog steeds op de plank?
Iedere keer als ik een poos niet op het water heb gestaan en ik kan weer, dan denk ik: Ja! Dit is de allerfijnste sport en hobby die er bestaat! En het blijft ontwikkelen. Neem het foilen. Wat fantastisch is dat. Na flink wat oefenen op mijn eerste dag was ik vrijwel direct verslaafd. Het voelt even alsof je opnieuw leert windsurfen, maar ik vond het meteen heel cool!


MARY (49) ‘Geef mij maar ZW-6!’
Begon op 10-jarige leeftijd op een Favoriet, een tuigje wat toen in de aanbieding was. Vlak erna kreeg ze een Alpha Phantom, rondbodem.

Vaart nu:
Board – Tabou 3S 96, Angulo Triumph 89
Zeilen – Severne Blade, favo maat 4.7

Ervaring:
Naarste windsurfervaring – In Hoek van Holland heb ik ooit mijn board en tuig verloren. Bij westenwind stonden er metershoge bakken, eindeloos ver. Opeens schoot m’n mastvoet los van m’n board en was ik mijn board kwijt! Ik hield mij vast aan m’n zeil, alleen die trok mij al snel volledig onder water. Ik liet los en kwam in een enorme wasmachine terecht. Niemand zag me spartelen. M’n tuig bleef achter een zandbank hangen en m’n board werd uiteindelijk door een vriendelijke voorbijganger teruggebracht.
Mooiste windsurfervaring – Toen ik in m’n bikini in de mooie golven van Kanaha kon surfen (dat kon toen nog ;))

Waarom na 40 jaar nog steeds op de plank?
Ik vind het heerlijk om
lekker in de natuur bezig te zijn. Door de natuur is iedere rak op zee weer anders. Het mooiste is om van je hobby ook je werk te kunnen maken en dat is gelukt!


louis

LOUIS (54) ‘Het overleven geeft je zo’n spectaculair gevoel!’
Begon op 14-jarige leeftijd op een Wayler. ‘Half Nederland liep met dit board van het Nederlandse merk te slepen.’

Vaart nu:
Board – Angulo Chango 109. ‘Er zijn maar weinig boards die zo lekker varen.’
Zeilen – Gun Sails Torro, favo maten 5.0 en 5.7

Ervaring:
Naarste windsurfervaring – In Maui heb ik ooit een bijna-doodervaring gehad. Ik maakte ‘s ochtends een downwinder naar Kanaha. Om terug te komen moest ik opkruisen, maar toen viel ineens de wind weg. Ik had geen vaart en achter me kwam een golf zo hoog dat ik dacht dat ik het niet zou overleven. De golf haalde me in en ik werd te pletter geslagen en meegesleurd door het woeste water. Momenten dat ik ietsje boven kwam en naar adem kon happen kwam er wéér zo’n muur van water op me af. Mijn leven kwam aan mij voorbij en het gekke was, mijn vriendin had thuis een heel onbestemd gevoel gehad.
Mooiste windsurfervaring – Tóch ook het surfen in de mooie golven van Kanaha, hoe tegenstrijdig ook 😉

Waarom na 40 jaar nog steeds op de plank?
Ik vind het prachtig om één te zijn met de elementen. Geen gezeur aan m’n kop en alleen maar doen wat ik het allerleukste vind. Het liefst heb ik windkracht 6 tot 9, geen slap gedoe.


 

 

Share this post